İmplant Tedavisi

Diş implantları, yaralanmadan diş çürümesine kadar çeşitli nedenlerle gerekli olur. İmplant tedavisi bir diş hekimi muayenehanesinde yapılabilir. Ancak basit bir boşluk dolgusu veya diş çekiminden daha fazlasını içerir. Tedavi için prosedür ve iyileşme süresinin yanı sıra, ilerideki sorunları önlemek için implantlarınızın bakımını nasıl yapacağınıza bir göz atıyoruz.
 
Diş implant tedavisi prosedürü nedir?
Diş implantı ameliyatı, eski dişinizi (gerekirse) çekmeyi ve doğrudan çene kemiğinize titanyum vidalarını yerleştirmeyi amaçlar. Post sabitlenip ağzınıza yerleştikten sonra, onu korumak ve size doğal bir dişe sahip olduğunuz hissini vermek için üstüne bir protez yerleştirilir. Prosedür tipik olarak hastanın tercihine bağlı olarak lokal anestezi, genel anestezi veya sedasyon altında gerçekleşir. Diş ekibiniz, sizin için en iyi seçeneğin hangisi olduğunu belirlemek için sizinle birlikte çalışacak. Ayrıca implant ameliyatınıza nasıl hazırlanacağınız konusunda size talimat verecektir.
 
Bazı durumlarda, çene kemiğiniz implant postunu destekleyecek kadar güçlü değilse kemik grefti gerekebilir. Bu, vücudunuzun başka bir yerinden kemiği alıp ağzınıza yerleştirmeyi içerir. Diş hekiminiz, implantı desteklemek için kemik grefti gerekip gerekmediğini belirlemek için röntgen çekecektir.
 
İmplant ameliyatı sonrası iyileşme nasıl olur?
Dental implant direği ağzınızda olduğunda, iyileşme süreci artık başlar. Vücudunuzun, implantı tam olarak destekleyecek kadar yeni kemik üretmesi gerekir. Bu sürece osseointegrasyon denir. Büyüdükçe kendini desteklemek için büyüyen bir bitki gibi düşünebilirsiniz. Zamanla, yapay olmasına rağmen implant ağzınızın bir parçası haline gelecektir. Diş implantı prosedürünün iyileşme süresi hastadan hastaya değişir. Fakat kemiğin kron veya takma diş destekleyecek kadar büyümesi genellikle en az birkaç ay sürer. Bu işlem gerçekleşirken yerinde geçici bir taç olacaktır.
 
Ameliyattan hemen sonra ne yapmalıyım?
Ameliyattan sonraki ilk 2-3 gün bölgeyi kuru ve temiz tutmanız gerekecektir. Vücudunuz ağız ameliyatından kurtuldukça ve ağzınızdaki yeni postaya alıştıkça kanama ve şişlik yaygındır. Dişlerinizi nazikçe fırçalayın ve sert yiyecekler veya implant bölgesinde sıkışabilecek fındık, patlamış mısır ve pirinç gibi şeyler yemekten kaçının.
 
İmplant ameliyatınızdan sonraki ilk birkaç gün egzersiz veya herhangi bir yorucu fiziksel aktiviteden kaçınmalısınız. Bu aktiviteler ağzınızda kanama, şişme ve ağrıya neden olabilir ve iyileşme sürenizi uzatabilir.
 
Diş hekiminiz, iyileşmenizi kontrol etmek ve kalıcı bir kuron taktırmaya ne zaman hazır olabileceğinizi belirlemek için implant ameliyatınızdan sonra birkaç takip randevusu programlayacaktır. Bu, vücudunuza ve özel durumunuza bağlı olarak 3-6 ay arasında bir zaman almalıdır.
 
İmplantıma nasıl bakmalıyım?
Böylesine kapsamlı bir süreçten geçtikten sonra isteyeceğiniz son şey yıllar sonra implant problemleri yaşamaktır. Bunun olmadığından emin olmak için implantlarınıza uygun bakım ve onarım yapılması gerekir. İmplantınıza diş fırçalama ve diş ipi kullanma söz konusu olduğunda diğer dişler gibi davranmalısınız - bunu atlayamazsınız her ne kadar bu yapay bir diş olsa da. İmplant ağzınızla birleşir ve vücudunuzun bir parçası olur, bu nedenle doğal dişleriniz gibi sorunlara karşı hassastır. İyi bir ağız hijyeni ile birlikte sigarayı bırakmak veya bir diyet değiştirmek gibi yaşam tarzı değişiklikleri de düşünülmelidir.

izmir zirkoyum diş kaplama

+90 (545) 380 70 90

bt_bb_section_top_section_coverage_image