Diş İmplantı Nasıl Yapılır?


Anasayfa • Blog • Diş İmplantı Nasıl Yapılır?

Diş İmplantı Nasıl Yapılır?

Çoğu durumda, rutin bir diş çekimi veya ağız cerrahisi geçirecek kadar sağlıklı olan herkes diş implantına başvurur. Hastaların sağlıklı diş etlerine ve dolayısıyla implantı tutmaya yetecek kadar kemiğe sahip olması gerekir. Aynı zamanda iyi bir ağız hijyeni ve düzenli diş hekimi ziyaretleri sağlamalıdırlar. Yoğun sigara içenler, diyabet veya kalp hastalığı gibi kontrol edilemeyen kronik rahatsızlıklardan muzdarip kişiler veya baş / boyun bölgesine radyasyon tedavisi görmüş hastaların bireysel olarak değerlendirilmesi gerekir. İmplant almayı düşünüyorsanız, diş hekiminizle görüşerek sizin için doğru olup olmadıklarını öğrenin. Peki diş implantı nasıl yapılır?

 
Diş İmplantı Nasıl Yapılır?
Diş implant sürecinde ilk adım, kişiye özel bir tedavi planının geliştirilmesidir. Plan, özel ihtiyaçlarınızı karşılar. Çünkü ağız cerrahisi ve restoratif diş hekimliği konusunda özel olarak eğitim görmüş ve deneyimli profesyonellerden oluşan bir ekip hazırlar. Bu ekip yaklaşımı, sizin için en iyi implant seçeneğine göre koordineli bakım sağlar.
 
Daha sonra titanyumdan yapılmış küçük bir direk olan diş kökü implantı kemik yuvasına yerleştirilir. Çene kemiği iyileşirken implant, metal direğin etrafında büyür. Sonra diş hekimleri çene içine sağlam bir şekilde tutturur. İyileşme süreci altı ila 12 haftadır. İmplant çene kemiğine bağlandıktan sonra, yeni dişi güvenli bir şekilde tutmak için desteğe abutment adı verilen küçük bir konektör postası takılır. Yeni dişleri yapmak için, diş hekiminiz dişlerinizin izlenimlerini alır. Ayrıca tüm dişlerinizi, bunların türünü ve düzenini yakalayan ısırığınızın bir modelini oluşturur. Yeni diş veya dişler bu modele dayanmaktadır. Kuron adı verilen bir yedek diş, daha sonra abutmente tutturulur.
 
Bir veya daha fazla ayrı kron yerine, bazı hastalar implant üzerine yerleştirilmiş, çıkarılabilir bir protezi tutan ve destekleyen ataşmanlara sahip olabilir.
 
Diş hekiminiz ayrıca yeni dişlerin rengini doğal dişlerinizle uyumlu hale getirecek. İmplant çene kemiğine sabitlendiğinden, implant dişler tıpkı kendi doğal dişleriniz gibi görünür, hissedilir ve işlev görür.
 
Diş İmplantların Avantajları Nelerdir?
Diş implantlarının aşağıdakiler dahil birçok avantajı vardır:
 
• Görünüm. Diş implantları kendi dişleriniz gibi olurlar. Kemikle kaynaşacak şekilde tasarlandıkları için de kalıcı hale gelirler.
 
• Konuşma. Yerine tam oturmayan protezlerde dişler sözlerinizi mırıldanmanıza veya bulandırmanıza neden olur. Ancak implantlar, dişlerin kayabileceği endişesi olmadan konuşmanıza izin verir.
 
• Gelişmiş konfor. Sizin artık bir parçanız haline gelen implantlar, hareketli protezlerin rahatsızlığını ortadan kaldırır.
 
• Daha kolay yemek yeme. Kayar protezler çiğnemeyi zorlaştırır. Diş implantları kendi dişleriniz gibi işlev görür. En sevdiğiniz yiyecekleri güvenle ve acı çekmeden yiyeceksiniz.
 
• Benlik saygısı. Diş implantları size gülümsemenizi geri verecektir. Böylelikle kendiniz hakkında daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır.
 
• Ağız sağlığı. İmplantlar, diş destekli bir köprünün yaptığı gibi diğer dişlerin küçültülmesini gerektirmez. Yakındaki dişler, implantı desteklemek için değiştirilmediğinden, kendi dişlerinizin çoğu bozulmadan bırakılarak uzun süreli ağız sağlığını iyileştirecektir. Bireysel implantlar ayrıca dişler arasında daha kolay erişime izin vererek ağız hijyenini de iyileştirir.
 
• Dayanıklılık. İmplantlar çok dayanıklıdır ve uzun yıllar dayanacaktır. İyi bir bakımla, birçok implant bir ömür boyu ağzınızda kalır.
 
• Kolaylık. Portatiftir dolayısıyla kolayca çıkartabilirsiniz. Diş implantları, protezlerin çıkarılmasındaki rahatsızlığı ve bunların yerinde kalması için dağınık yapıştırıcılara olan ihtiyacı ortadan kaldırır.
 
Diş İmplantları Ne Kadar Başarılı?
Başarı oranları, implantların çenede nereye yerleştirildiğine bağlı olarak değişir. Ancak genel olarak diş implantların ?'e varan bir başarı oranı vardır. Uygun bakımla, implantlar bir ömür boyu ağzınızda kalacaktır.
 
 
 

izmir zirkoyum diş kaplama

+90 (545) 380 70 90

bt_bb_section_top_section_coverage_image