Bebeklerde Diş Bakımı

Bebeklerde diş sağlığının, ağız ve diş sağlığı oknusundaki hassasiyetlerin ve gelişmelerin erken yaşlarda başladığı düşünüldüğünde ne kadar büyük önem taşıdığı açıklık kazanmaktadır. Dentasey olarak ailelerin bebekleri ve çocuklarıyla ilgili ağız ve diş sağlığındaki sıkıntılarını en aza indirmek için kendi bünyemizde Dentasey Kids Club’ı kurduk!
 
Bebek dişleri henüz anne karnındayken gelişir. Yeni doğanların diş etlerinde saklı tam 20 bebek dişi vardır. Çoğu bebek için dişler 6 ila 10 ay arasında çıkmaya başlar. Bazı çocuklarda dişler üç ay kadar erken ortaya çıkar. Diğerlerinde, yaklaşık 12 aya kadar gelmezler. Çocukların dişleri farklı zamanlarda olur. Çok az sayıda çocuk 1-2 dişle doğar. Orta alt dişler genellikle önce gelse de bebek dişleri herhangi bir sırada da gelir. 20 süt dişinin tamamı genellikle çocuğunuz üç yaşına geldiğinde gelir. 32 yetişkin dişi ise, 6 ile 20 yaşları arasında süt dişlerinin yerini alır. Bebeklerde diş bakımı sonraki yaşlarında onları etkileyecek elzem bir durum olduğu için dikkat edilmesi gerekiyor.
 
Bebeklerde Diş Çıkarma
Her bebek dişi diş etinin yüzeyine ulaştığında diş etinden patlar ve diş ortaya çıkar. Bebekler bazen yeni dişler diş etinden çıkmaya başladığında diş etlerini birbirine sürtüyor. Bu genellikle bir sorun değildir.
 
Pek çok insan, aşağıdaki durumlarda bebeklerinin "diş çıkardığını" sanar:
 
• çok ağlamaları ya da çok huysuz olmaları
 
• her zamanki gibi beslenmemeleri
 
• oyuncaklar ve önlükler gibi nesneleri emmek
 
• daha çok kirli bebek bezine sahip olmak
 
Bu belirtiler diş çıkarma ihtimalidir. Gelişimin normal bir parçası ya da küçük enfeksiyonların ve hastalıkların bir sonucu ihtimali de var. Bebeğiniz iyi hissetmiyorsa, özellikle ateş veya ishal varsa veya başka semptomlardan endişe ediyorsanız, her zaman en iyisi doktorunuza götürmektir.
 
Diş Çıkarma: Deneyebileceğiniz Şeyler
Bebeğinizin diş çıkarması konusunda endişeleriniz varsa şunları deneyebilirsiniz:
 
• bebeğinizin diş etlerini temiz bir parmağınızla nazikçe ovun - önce ellerinizi yıkadığınızdan emin olun
 
• bebeğinize soğuk (ancak donmamış) diş çıkarma halkası, diş fırçası veya emzik gibi ısırması için bir şey vermek
 
• Daha az çiğneme gerektiren daha yumuşak yiyecekler pişirmek
 
• bebeğinize emmesi için şekersiz bir rusk gibi sert bir şey vermek.
 
• Ağrıyı hafifletmeye muhtemelen yardımcı olmadıkları için diş çıkarma jelleri genellikle tavsiye edilmez. Ayrıca zararlı yan etkileri de mevcuttur.
 
Bebeğiniz hala mutsuz veya rahatsız görünüyorsa, dişçinizi veya çocuk ve aile sağlığı hemşirenizi görmenin zamanı gelmiştir. Yine de sorun diş çıkarma olmayabilir.
 
Süt dişleri ve diş etleri için diş bakımı
Süt dişleri için diş bakımı, bebeğinizin ilk dişi görünmeden başlayabilir. Bebeğiniz yaklaşık üç aylık olduğunda, günde iki kez nemli, temiz bir gazlı bez kullanarak bebeğinizin diş etlerini nazikçe silebilirsiniz. Bu, bebeğinizin ilk diş göründüğünde fırçalamaya hazırlanmasına yardımcı olur.
 
İlk diş çıkar çıkmaz, iki yaşın altındaki çocuklar için tasarlanmış yumuşak bir bebek diş fırçası kullanarak dişleri temizleyin. Bebeğiniz ağzındaki diş fırçasını beğenmiyorsa, her bir dişin önünü ve arkasını silmek için temiz, nemli bir yüz yıkayıcı veya gazlı bez kullanmaya devam edebilirsiniz.
 
Diş hekimi size başka bir şey yapmanızı söylemediği sürece, bebeğiniz 18 aylık olana kadar diş fırçasında sadece su kullanın. Çocukların dişlerinin erken dönemde temizlenmesi ve bakımı, yaşam için iyi diş bakımı alışkanlıkları oluşturur.
 
Süt dişlerini temizlemenin en iyi yolu
1. Bebeğinizi bebeğin ağzını görebilecek ve kendini güvende hissedecek şekilde konumlandırın. Bebeğinizin başı kucağınızda olacak şekilde yatarken bir yatağa veya yere oturmanız yardımcı olur.
 
2. Bebeğinizin başı vücudunuza yaslanacak şekilde bebeğinizin çenesini ellerinize koyun.
 
3. Yumuşak, dairesel hareketlerle dişlerini temizlemek için bebeğinizin dudağını kaldırın.
 
4. Her dişin önünde ve arkasında ve ayrıca dişeti çizgisinde zaman geçirdiğinizden emin olun.
 
Bebeğiniz dişlerini fırçalamaktan hoşlanmıyorsa, şarkılar söyleyerek veya bebeğinizin bir oyuncakla oynamasına izin vererek fırçalamayı daha eğlenceli hale getirmeyi deneyebilirsiniz. Bebeklerde diş bakımı için hızlı bir diş fırçalama denemesi bile hiç yoktan iyidir, bu nedenle çocuğunuz fırçalamanın günlük rutinin normal bir parçası olduğunu öğrenmeye başlar.

izmir zirkoyum diş kaplama

+90 (545) 380 70 90

bt_bb_section_top_section_coverage_image